7 januari 2018 15:00 uur

Laurenscantorij
Wiecher Mandemaker - dirigent
Euwe en Sybolt de Jong - orgel
TK Circus - acrobatenduo

Laurenskerk, Rotterdam

Bach staat vooral bekend als schepper van de Matthäus-Passion, het Weihnachts-Oratorium of de Hohe Messe. Velen genieten ook van zijn prachtige cantates en orgelmuziek. Veel minder mensen kennen het motet O Jesu Christ, meins Lebens Licht. Ten onrechte! Wie dit werk van onaardse schoonheid tot zich door laat dringen, komt heel dicht bij de ziel van Bach.

Bach componeerde dit motet oorspronkelijk voor blaasinstrumenten. Zo werd het geschikt voor uitvoering in de openlucht, zoals bij een begrafenisstoet. De tweede versie schreef Bach voor een gangbaarder instrumentarium, dat hij ook voor zijn cantates gebruikt. 
Speciaal voor dit nieuwjaarsconcert nemen de organisten Euwe en Sybolt de Jong het stokje over: zij bewerken de instrumentale partijen voor orgel vierhandig. Het is de gebroeders De Jong toevertrouwd. Al jaren maken zij internationaal faam met hun bewerkingen van Bachs cantates.

Dit concert is gratis toegankelijk, met collecte na afloop. Het aanvragen van een toegangskaart is verplicht en kan via de website van de Doelen. Vrienden van de Stichting Laurenscantorij zijn van harte uitgenodigd voor de nieuwjaarsreceptie.

Bestel kaarten via:

www.dedoelen.nl

010 217 17 17

contact

Stichting Laurenscantorij
Postbus 21264
3001AG Rotterdam
06 410 79 452
info @ laurenscantorij.nl (spaties verwijderen)

contactformulier