26 januari 2016 20:15 uur

Ein deutsches Requiem van Brahms in Rotterdam - Jubileumconcert 1

Brahms / Ein deutsches Requiem

Laurenscantorij
Rotterdam Symphony Chorus
Residentie Orkest
Wiecher Mandemaker - dirigent
Renate Arends - sopraan
Thomas Oliemans - bariton

Laurenskerk, Rotterdam

Vier met ons het 50-jarig jubileum! Dit concert is het eerste van de vier jubileumconcerten van de Laurenscantorij.

Voor dit concert en de andere jubileumconcerten kunt u een passe-partout aanschaffen. Bestel ze via deze pagina. Wie onze concerten mede mogelijk wil maken kan kiezen voor de speciale jubileumrang. Een kaartje op de jubileumrang heeft een hogere prijs dan de normale concertprijs en is te vergelijken met een sponsorstoel. U hoeft bij deze plekken niet vroeg in de kerk te zijn, want een stoel op de jubileumrang is gegarandeerd een perfecte plek. 

Rang 1: € 40,- / Rang 2: € 30,- / Rang 3: € 20,- 
Jongeren t/m 29 jaar: € 10,- aan de deur
Jubileum(sponsor)rang: € 100,-


Eigenlijk had Brahms Ein deutsches Requiem het liefst de titel 'een menselijk requiem' meegegeven. Hij wilde het accent leggen op de troost voor de levenden en niet, zoals in de klassieke requiemtekst, op de zielenrust van de overledene. Zorgvuldig zocht Brahms voor dit doel zelf een aantal Bijbelteksten uit. De samenstelling van de teksten is een prachtige compositie op zich. Voeg daarbij de onovertroffen muziek en je bent als luisteraar getuige van één van de hoogtepunten uit de koorliteratuur.

Voor dit programma zijn we een bijzondere samenwerking aangegaan met het Residentie Orkest. Het Rotterdam Symphony Chorus en de Laurenscantorij zingen drie concerten op uitnodiging van het orkest. Het orkest komt daarna één keer naar de Laurenskerk.

In Middelburg zingt de Laurenscantorij de door Brahms zelf gemaakte versie voor koor, solisten en piano quatre-mains. De orkestversie laat een enorm palet aan kleuren zien. De pianoversie biedt geweldige mogelijkheden tot transparantie en dynamische nuances in het koor.

 

Alle beschikbare stoelen zijn inmiddels geadopteerd. Schrijf u in op de wachtlijst door een bericht achter te laten op het contactformulier, met uw naam, e-mailadres, telefoonnummer en het gewenste aantal kaarten

contact

Stichting Laurenscantorij
Postbus 21264
3001AG Rotterdam
06 410 79 452
info @ laurenscantorij.nl (spaties verwijderen)

contactformulier