missie

Wij staan voor muzikale topkwaliteit. Onze koren zijn gezamenlijk het boegbeeld van de Rotterdamse koorcultuur. Wij stimuleren jonge musici hun talenten te ontwikkelen en houden de decennialange Rotterdamse Bachtraditie in ere. Wij hebben hart voor de stad Rotterdam en in het bijzonder voor de Laurenskerk.

lees meer

laurenscantorij

De Laurenscantorij is een semiprofessioneel koor, geworteld in het hart van Rotterdam. Al 50 jaar zingt het ambitieuze gezelschap koorliteratuur uit alle stijlperiodes in de Grote of Sint Laurenskerk te Rotterdam en ver daarbuiten. Het koor verleent regelmatig medewerking aan producties van professionele orkesten.

lees meer

laurens collegium rotterdam

Het Laurens Collegium Rotterdam is het jonge professionele koor van Nederland en staat bekend om zijn veelzijdige, energieke uitvoeringen van hoog niveau. “Het koor zong virtuoos en met overgave, en was daarbij woordelijk verstaanbaar.” (NRC, februari 2017)

lees meer

rotterdam symphony chorus

Het Rotterdam Symphony Chorus is een jong symfonisch koor, bedoeld om op hoog niveau composities uit te kunnen voeren die een groot koor vereisen met een professionele klank. Het is opgericht door de Stichting Laurenscantorij in samenspraak met de Doelen en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. “Het Rotterdam Symphony Chorus vormde een baken van welluidendheid. Met vijftig kelen zongen ze elke reserve weg.” (Volkskrant, januari 2017)

lees meer

wiecher mandemaker artistiek leider

Wiecher Mandemaker is dirigent en artistiek leider van de Laurenscantorij, het Laurens Collegium Rotterdam en het Rotterdam Symphony Chorus. Hij is als hoofdvakdocent koordirectie verbonden aan het Rotterdams Conservatorium.

lees meer

gerda ruiter zakelijk leider

Gerda Ruiter is zakelijk leider van de Stichting Laurenscantorij. Sinds 2011 is zij verantwoordelijk voor de planning, productie, financiën, communicatie en fondsenwerving. Ze volgde haar bachelor Liberal Arts and Sciences aan het internationale honors college University College Roosevelt, legde zich toe op muziekwetenschap, orgel en cognitieve neurowetenschappen (BA, BSc) en studeerde in Utrecht af als musicoloog (MA).

ambassadeurs

Maartje van Weegen

Eimert van Middelkoop

Philippe Herreweghe

Huub van Dael

Ton Koopman

stichting laurenscantorij

De Stichting Laurenscantorij beheert en ondersteunt de genoemde gezelschappen. De instelling is een culturele ANBI en is opgenomen in het Cultuurplan van de gemeente Rotterdam.

lees meer

contact

Stichting Laurenscantorij
Postbus 21264
3001AG Rotterdam
06 410 79 452
info @ laurenscantorij.nl (spaties verwijderen)
IBAN NL93 ABNA 0640 7556 66

contactformulier