Het Laurens Collegium Rotterdam is het jonge professionele koor van Nederland en staat bekend om zijn veelzijdige, energieke uitvoeringen van hoog niveau. “Het koor zong virtuoos en met overgave, en was daarbij woordelijk verstaanbaar.” (NRC, februari 2017)

Het Rotterdamse koor komt op projectbasis bijeen en bestaat uit jonge professionele zangers. Het koor staat onder leiding van Wiecher Mandemaker. Naast het realiseren van eigen producties kreeg het Laurens Collegium tal van uitnodigingen van gerenommeerde orkesten zoals het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Orkest van de Achttiende Eeuw, het Gelders Orkest en het Residentie Orkest. Het werkte onder dirigenten als Frans Brüggen, Jaap van Zweden en Marcus Creed.

Het repertoire van het Laurens Collegium Rotterdam omvat koorliteratuur uit alle stijlperiodes van de westerse muziekgeschiedenis. Ook nieuw koorrepertoire staat regelmatig op de lessenaar. Werken van onder andere Klaas de Vries en Daan Verlaan gingen met het koor in première. Jaarlijks staat het Laurens Collegium geprogrammeerd in meerdere Doelenseries. Het koor is een graag geziene gast op de andere Nederlandse podia, zoals het Concertgebouw, Muziekgebouw aan ’t IJ, de Dr Anton Philipszaal, Vredenburg, De Vereeniging en Musis Sacrum.

Het Laurens Collegium Rotterdam valt onder beheer van de Stichting Laurenscantorij. De Laurenscantorij en het Rotterdam Symphony Chorus horen ook bij deze stichting.

contact

Stichting Laurenscantorij
Postbus 21264
3001AG Rotterdam
06 410 79 452
info @ laurenscantorij.nl (spaties verwijderen)
IBAN NL93 ABNA 0640 7556 66

contactformulier